ZEIST

In Zeist groeit de groep mensen die starten of herstarten op de woningmarkt. Dit zijn bijvoorbeeld mensen uit borginstellingen, jongeren, studenten, gescheiden mensen en statushouders. Voor deze laatste groep is een (verhoogde) taakstelling aan de gemeente opgelegd.

RIJEN

Het stationsgebouw van Gilze-Rijen staat leeg. NS is op zoek naar een partij die hier een mooie exploitatie wil starten, die een toegevoegde waarde biedt voor het station. Het gebouw is geen monument maar heeft wel een beeldbepalend karakter voor de omgeving.

AMSTERDAM

In Nederland staan een hoop parkeergarages waarvan wordt gedacht dat ze rijp zijn voor de sloop, plaatsmakend voor frisse nieuwbouw, zo ook in Amsterdam Zuid-Oost.

Breda

Kantoorpanden in Breda staan massaal leeg. Het percentage is opgelopen tot 21 procent, dit ligt boven het landelijk gemiddelde.

VNG

De aankomende paar jaren zal de leegstand op het platteland sterk toenemen. Hierdoor ontstaat de vraag: 'hoe om te gaan met vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen (afgekort: VAB's)'.

WEERT

De binnenstad van Weert is toe aan een transformatie. Uit onderzoek blijkt dat ruim 14 procent van de winkels in het centrum van de stad leeg staat.